خواص روغن زیتون
روغن زیتون ماده ای است کاملاً خوراکی و رنگ آن زرد متمایل به سبز است. در بین اجزای تشکیل دهنده ی روغن زیتون، اسیدهای چرب اولئیک، لینولئیک و پالمتیک از نظر کمی بالاترین درصد را دارا هستند. مقدار زیاد اسید اولئیک نه تنها تأثیر زیادی در طعم روغن دارد، بلکه منبع ایدهآلی برای تولید انرژی و عامل جلوگیری از بیماریهای قلبی - عروقی می باشد. وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در روغن زیتون متناسب با میزانی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد.
روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع و آنتی اکسیدان می باشد که باعث افزایش طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود. بنابر این مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد توصیه می شود.
فواید:
- جلوگیری از آسیب رساندن رادیکال های آزاد حاصل از چربی ها و روغن ها به سیستم قلبی –عروقی
- کاهش LDL کلسترول ( کلسترول بد )
- افزایش HDL کلسترول ( کلسترول خوب )
- جلوگیری از رسوب کلسترول در رگ ها و سخت شدن عروق
- کاهش فشار خون بالا
- کاهش لخته شدن خون
منبع: www.tebyan.net