وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

فیزیوتراپی و نقش آن در درمان صدمات اسکلتی عضلانی


تعریف

فیزیوتراپی یک برنامه درمانی است که درد و ناراحتی را کاهش می دهد و بازیابی قدرت عضلانی را بهبود می بخشد و دامنه حرکات یک مفصل را که کاهش یافته است افزایش می دهد. فیزیوتراپی همچنین در بهبود حرکات فرد برای جلوگیری از بروز آسیب ورزشی موثر است.

انتظارات ما از فیزیوتراپی چیست 
در اولین ویزیت، فیزیوتراپیست شما را معاینه می کند و از شما درباره شرح حال آسیب و نحوه بروز آن سوالهایی را می پرسد. سپس در حین معاینه یک سری تست ها و اندازه گیری ها را انجام می دد مثلاً دامنه حرکات مفصلی و قدرت عضلانی شما را می سنجد. پس از مشخص شدن آسیب وی یک برنامه درمانی برای شما طراحی می کند. برنامه درمانی شما شاید شامل ویزیت های مکرر به مدت هفته ها یا ماهها باشد تا به هدف درمان دست یابید.

انواع روشهای فیزیوتراپی* درمان فیزیکی :این روش سبب افزایش انعطاف عضله و مفصل، کاهش درد و تورم و کمک به بهبود جراحات و صدمات ورزشی می شود. انواع ورزشهای درمان فیزیکی عبارتند از : حرارت عمقی با استفاده از اولتراسوند، سرمادرمانی با یخ و ماساژ با یخ، آب درمانی و استخر آب گرم و گرمادرمانی.
* درمان الکتریکی :این روش فیزیوتراپی سبب کاهش درد ، تورم و اسپاسم عضلانی شده، بازیابی توان عضله های ضعیف را تسریع می کند و به بهبود صدمات و جراحات بافت نرم کمک می کند. انواع روشهای درمان الکتریکی عبارتند از :
• بیوفیدبک ( در این روش به فرد آموزش داده می شود که چگونه عضلات یا فعالیت مغزی را کنترل کند )
• تحریک الکتریکی عضلات
• تحریک الکتریکی از روی پوست (TENS) : در این روش الکترودها روی پوست قرار داده می شوند و اعصاب زیر پوستی را تحریک و آنها را بلوک می کنند که این امر سبب عدم انتقال پیام درد توسط عصب و رفع درد می شود.
• تحریک پیوستگاه عصب – عضله (MMES)
* ماساژ درمانی : در این روش به کمک ماساژ توسط فرد دیگری دامنه حرکات مفصل و قدرت عضلات بازیابی می شود و درد و تورم کاهش می یابد.
* ورزش درمانی : هدف از ورزشهای درمانی بازیابی و حفظ قدرت عضلانی، انعطاف پذیری عضلات و مفاصل، تعادل و هماهنگی عضلات و تحمل فرد است. بسیاری از روشهای فیزیوتراپی به درجاتی از ورزشهای گوناگون استفاده می کنند.
* کشش مکانیکی : در این روش توسط دستگاه مخصوص بصورت ملایم مفاصل ستون مهره را تحت کشش قرار داده و مفاصل را کمی باز و گشاد می کنند که این امر به کاهش فشار روی نخاع و کاهش درد می انجامد. این روش درمانی اغلب در درمان کمردرد یا گردن درد استفاده می شود.


آیا فیزیوتراپی می تواند همراه درد باشدبا این که هدف نهایی از انجام فیزیوتراپی کاهش درد است انجام آن می تواند گاهی دردناک باشد. این امر مهم است که چنانچه درد دارید به فیزیوتراپیست آنرا بگوئید. بسیاری از فیزیوتراپیست ها توصیه به استفاده از یخ بر روی محل آسیب به دنبال هر جلسه درمان می کنند.

مدت زمان انجام فیزیوتراپی
تعداد جلسات فیزیوتراپی بسته به نوع آسیب شما و شرایط بدنی شما و میزان آمادگی بدن شما، سن شما و نظر خودتان مبنی بر آنچه آنرا بهبودی حس کنید متفاوت است. لازم است به فیزیوتراپیست بگوئید که بدنبال بهبودی قصد انجام چه ورزشی را دارید تا وی بطور ویژه عضلات درگیر در آن ورزش را تقویت کند، امکان دارد برنامه فیزیکال درمانی شما در خانه هم با انجام برخی ورزشهای توصیه شده ادامه یابد که باید آن را به درستی و بطور کامل انجام دهید. بسیاری از افراد با توصیه به ادامه برخی ورزشها در منزل مرخص می شوند و لازم است این ورزشها برای جلوگیری از بروز مجدد آسیب در منزل ادامه یابد.

منبع :sportmedicine.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد