وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

هرم غذایی


 

هرم غذایی:  این هرم یک طرح کلی از الگوی غذایی روزانه است شامل تمام مواردی است که در یک شبانه روز مورد نیاز انسان است ، به این ترتیب که در قاعده  هرم ، موادی قرار دارند که نیاز بدن به  آنها یشتر است. به تدریج با نزدیک شدن به رأس هرم میزان مورد نیاز غذاهای مختلف کمتر شده و موادی که در رأس هرم هستند، موادی هستند که نیاز بدن به آنها کمتر است.



قاعده هرم (قسمت انتهایی ) شامل غلات است که در کشور ما نان و غلات قوت غالب مردم می باشد به طوریکه بخش اصلی انرژی روزانه خود را از نان و غلات تامین می کنند . ( این گروه شامل گندم ، جو ، برنج ، ماکارونی ، رشته آش و ...... است )



پله بعدی  شامل گروه‌ میوه‌ها و سبزیجات است .

پله بعدی  شامل گروه‌ گوشت‌ ، حبوبات‌ و مغزها و گروه شیر ولبنیات است .


مقیاس‌ سنجش‌ مقدار موردنیاز موادغذایی‌ «سهم»
یا واحد می‌باشد، که‌ دارای‌ اندازة‌ تعریف‌ شده‌ معینی‌ است‌ و در ادامه به آن بیشتر خواهیم پرداخت .راس هرم (قسمت فوقانی ) شامل گروه چربیها ، نمک ، روغنها ، قندهای ساده ، شیرینی و شکلات  هستند که بخش بسیار کوچکی را نسبت به سایر گروه ها اشغال می کنند و نشان دهنده این است که آنها را به مقدار کم باید مصرف نمود . 

دانستن مقدار مصرف توصیه شده روزانه  (سهم )  هر گروه و اینکه هر واحد این گروه شامل چه مواد غذایی است حائز اهمیت  است .

 

 

منبع : سایت وزارت بهداشت ودرمان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد