وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

گروههای اصلی غذایی


 

شما باید بدانید که به طور کلی در طول شبانه روز  نیازهای غذایی ما شامل کربو هیدراتها ، پروتئین ،چربی ، ویتامینها ، مواد معدنی و آب است .

گروههای اصلی  غذایی:  فهرستی از مواد غذایی هستند که از نظر مواد مغذی با هم تشابه دارند و برای تامین نیازهای غذایی ، هر روز باید در برنامه غذایی از آنها استفاده شود . مواد غذایی هر گروه تقریبا ارزش یکسانی دارند و می توانند به صورت جانشین هم به کار برده شوند . هیچ گروهی به تنهایی تمام مواد مغذی را در برندارد و بایستی همه گروهها استفاده شود .

برای  سهولت‌ کار مواد غذایی در چهار گروه‌ اصلی‌ غذایی‌ طبقه‌ بندی‌ می‌شوند:

1 . گروه‌ نان و غلات و مواد نشاسته ای

2 . گروه‌ گوشت‌ ، حبوبات‌ ، تخم مرغ  و مغزها

3 . گروه‌ شیر و لبنیات‌

4 . گروه‌ میوه‌ها و سبزیجات

لیست مواد غذایی موجود در هر گروه

1 . گروه‌ نان‌ و غلات و  مواد نشاسته ای

موادغذایی مانند نان‌، ماکارونی‌، گندم‌، جو و ذرت‌ در این‌ گروه‌ قرار می‌گیرند. موادغذایی‌ این‌ گروه‌ بیشترین‌ سهم‌را در تأمین‌ انرژی‌ بدن‌ دارا می باشند . همچنین حاوی فیبر و انواع ویتامینها از جمله ویتامینهای گروه B   هستند .  

2 . گروه‌ گوشت‌ ،  حبوبات ، تخم مرغ و مغزها‌

انواع‌ گوشت‌های‌ قرمز (گوسفند و گوساله‌)، گوشتهای‌ سفید (مرغ‌ و ماهی‌)، اعضای‌ داخلی‌ بدن‌ (جگر، دل‌، قلوه‌، زبان‌ و مغز)، تخم‌ مرغ‌، حبوبات‌ (نخود، لوبیا، عدس‌، لپه‌، ماش‌) و مغزها (گردو، فندق‌، بادام‌، پسته‌ و تخمه‌ها) در این‌ گروه‌ قراردارند. این‌ گروه‌ مهم ترین‌ نقش‌ را در تأمین‌ پروتئین‌ موردنیاز بدن‌ داشته وبه‌ علاوه ،‌ منابع ‌مهمی‌ برای‌ تأمین‌ آهن‌ و روی‌ و ویتامینها  برای‌ خون سازی‌ محسوب‌ می‌شوند.

3 . گروه‌ شیر و لبنیات‌

شیر، ماست‌، کشک‌، پنیر وبستنی‌ از نمونه‌های‌ غذاهای‌ این‌ گروه‌ هستند. غذاهای‌ این‌ گروه ،‌ منبع‌ اصلی‌ تأمین‌ کلسیم‌ و فسفر بدن‌ هستند و‌ برای‌ رشد واستحکام‌ استخوان‌ها (جلوگیری‌ از پوکی‌ و نرمی‌ استخوان‌) و دندان‌ها ضروری‌می‌باشد. علاوه‌ بر کلسیم‌ و فسفر، غذاهای‌ این‌ گروه‌ حاوی‌ ویتامین‌های‌ B و A نیزبوده و لذا در سلامت‌ بینایی‌ و پوست‌ نیز مؤثرند.

4 . گروه‌ میوه‌ها و سبزیجات‌

سبزی‌های‌ برگی‌، اسفناج‌، هویج‌، کدو حلوایی‌، گوجه‌فرنگی‌، طالبی‌، زردآلو، آلو، هلو، شلیل‌ و انبه‌ از نمونه‌های‌ این‌ گروه‌ بوده و علاوه بر میوه های تازه، کمپوت ها  ( میوه های کنسرو شده) و خشکبار ( میوه های خشک شده) و آب میوه ها را نیز می توان جز این گروه به حساب آورد. میوه‌ها و سبزی‌ها منابع‌ اصلی‌ تأمین‌ فیبر، ویتامین‌ و موادمعدنی‌ بدن‌ ما محسوب می شوند. این‌مواد علاوه‌ بر این که‌ برای‌ رشد و ترمیم‌ بافت‌ها لازم اند، خاصیت‌ آنتی‌ اکسیدانی ‌داشته‌ و در پیشگیری‌ از ابتلا به‌ سرطان‌ نقش‌ مهمی‌ دارند. 

 

 

منبع : سایت وزارت بهداشت ودرمان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد