|
گروه سبزیها

· مواد غذایی این گروه بدلیل تامین فیبر و ویتامینها و املاح اهمیت زیادی دارند .
· امروزه بر مصرف سبزیهای سبز تیره و سبزیهای برگدار مثل اسفناج ،کاهو و کلم تاکید می شود .
· سبزیها از بیماریهای قلبی- عروقی و برخی از سرطانها پیشگیری می کنند .
· ازمواد غذایی موجود در گروه سبزیها روزانه 5-3 واحد توصیه شده است.
· یک واحد از گروه سبزیها شامل :
- یک لیوان سبزیهای خام برگدار مانند اسفناج ، کاهو
- نصف لیوان از سبزیهای پخته
- نصف لیوان نخود سبز ، ذرت ، کلم ، لوبیا سبز ، هویج خرد شده و قارچ پخته
- نصف لیوان آب سبزیها مثل آب هویج
- 1 عدد گوجه فرنگی متوسط
- 1 عدد سیب زمینی متوسط
گروه میوه ها
مواد غذایی این گروه بدلیل تامین فیبر و ویتامین ها و املاح اهمیت زیادی دارد .
میوه ها از بیماریهای قلبی _ عروقی و برخی از سرطانها پیشگیری می کنند .
مصرف روزانه 4-2 واحد از این گروه توصیه شده است .
یک واحد از گروه میوه ها شامل :
- یک عدد میوه به اندازه متوسط مثل سیب ، پرتقال ، هلو ، لیمو شیرین و مرکبات
- 2/1 لیوان توت ( و سایر میوه های ریز مانند انگور و دانه های انار و... )
- 1 برش هندوانه ( 200 گرم )
- 4/ 1 طالبی ( حدود 200 گرم )
- 4/ 1 لیوان میوه جات خشک شده ( انواع برگه ، کشمش ، توت ، انجیر خشک)
|
|
|
منبع :
سایت وزارت بهداشت ودرمان