وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

ظروف پلاستیکی و ایمنی غذا


آیاقرار دادن ظروف پلاستیکی در اجاق های ماکروفر ایمن است ؟

بعضی از ظروف پلاستیکی و برخی پوشش های پلاستیکی ممکن است نرم و ذوب شوند . این امر به واسطه امواج ماکروفر ایجاد نمی شود بلکه بواسطه گرمای غذا ایجاد می گردد . هر نوع تماسی بین غذای داغ و پلاستیک می تواند مشکل زا باشد و هرچه غذا داغتر باشد این مشکل بیشتر می شود . بخصوص در غذاهای چرب مثل ground beef ، شیره های گوشت (gravies) یا پنیر و غذاهای شیرین مانند کیک هلو یا نان شیرینی که درمایکروفر داغ می شوند .
ذوب شدن ذرات پلاستیک در داخل غذا از این جهت قابل توجه است که بنظر می رسد بعضی از فرآورده های پلاستیک ، باعث ایجاد اختلالاتی در غدد درون ریز ( endocrine ) (مانند اختلال در هورمون ها یاهورمونهای کاذب( pseudohormones )‌ می گردند.
بخصوص پلاستی سایزرها ( plasticizers ) ( ترکیباتی که جهت افزایش قابلیت ارتجاع به پوششهای پلاستیکی غذاها اضافه می شوند )‌ مشکوک به ایجاد اختلالات فوق می باشند .
در تحقیقات اخیر در رابطه با پلاستی سایزرها تنها 2 فرآورده از 7 فرآورده پلاستیکی معتبر و پر فروش موجود آزمایش شد . همبرگر ها در این پوشش ها پیچیده شده و در مایکروفر گرم شدند . نتایج نشان داد در جاهایی که پوشش ها با همبرگر تماس داشتند ، ترکیبات پلاستیک به داخل همبرگر نفوذ کرده بودند .
مشکل می توان گفت مقادیر کم پلاستی سایزرها مضر است . برای اثبات این نظریه که ترکیبات شیمیائی موجود در پلاستیک ممکن است مضر باشد تحقیقات برروی حیوانات پیشنهاد شده ولی تحقیقات انسانی هنوز چیزی را ثابت نکرده است .
از آنجائیکه در اطراف این نظریه پرسشها بیش از پاسخ هاست ، بهتر است محتاط باشید و موادی را انتخاب کنید که در تماس با مواد غذایی داغ واکنش کمتری ایجاد کنند ، بخصوص وقتی که این انتخاب کار مشکلی نباشد .
در اینجا راهنماهای محیطی – تغذیه ای به ما نشان می دهد که چه چیزی مصرف کنیم .
چراغ سبز ( موادی که با غذاهای داغ واکنش نمی دهد )

• شیشه خصوصاًٌ شیشه هایی مانند پیرکس
• ظروف سرامیکی
چراغ زرد ( موادی که بعضی از متخصصین در مورد آن نگرانی دارند )
• ظروف پلاستیکی سخت برچسب دار ( rigid plastic labeled ) برای استفاده در اجاق مایکروفر
• پوشش های پلاستیکی ساخته شده از پلی اتیلن مانند پلی اتیلن شفاف کریستالی ( crystal clear polyethylene )

چراغ قرمز ( موادی که بیشتر دانشمندان به اجتناب ازآن توصیه می کنند )
• ظروف غذا مانند ظروف مارگارین و ظرف های یکبار مصرف
• ظروف پلاستیکی که روی آن برچسب اجازه استفاده در مایکروفر نزده باشند.
پوشش های چروک و پوشش های پلاستیکی از نوع چسبنده که حاوی پلاستی سایزرها هستند.



منبع : سایت ملی طب مکمل ایران

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد