شاید بی اغراق نباشد که تغذیه غلط را یکی از عواملی است که راه را برای ابتلا به سرطان باز می کند. مصرف چربی های نامناسب قبل از آن که منجر به بروز بیماری های ناشی از خود شوند ممکن است باعث بروز یا تسریع سرطان شوند.
با وجود دسترسی بیشتر شهری ها به مراکز درمانی و بهداشتی چرا سرطان در
شهرها گسترده تر ظاهر شده و سالانه انواع و اقسام سرطانها جان بسیاری از
شهروندان را میگیرد؟ به گزارش سلامت نیوز، شاید بی اغراق نباشد که تغذیه
غلط را یکی از دلایلی است که راه را برای ابتلا به سرطان باز میکند.
زندگی در جوامع شهری در اغلب نقاط جهان با تغیر عادات غذاهای سنتی همراه
بوده است. بررسی های نشان می دهد، اغلب غذاهای سنتی دارای تعادلی خاص در
ترکیبات خود هستند که آن ها را برای تأمین مواد مورد نیاز بدن مناسب می
سازد. اما با توسعه زندگی شهری و جای گزینی غذای خانگی با غذاهای آماده و
یا مصرف غذاهای خیابانی ( مانند انواع ساندویچ هاو غذاهایی با شعار آماده
به مصرف)، شرایط دشواری برای تغذیه ی مناسب ایجاد شده است. در اغلب نیازهای
واقعی تغذیه ای انسان درنظر گرفته نشده است.
بررسی های دانشمندان نشان
دهنده نقش مهم مواد غذایی بر بروز یا تسریع و یا برعکس، ممانعت یا کاهش
انواع تومورهای سرطانی به ویژه سرطان های مرتبط با دستگاه گوارش، سرطان
پستان و پروستات است. همچنین غذاها نقش عمده ای را در ممانعت از بیماری های
قلبی – عروقی دارند، هر چند در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد بروز سرطان
هستند، به کارگیری این موارد به تنهایی کافی نیست و باید از توصیه های
پزشکی مناسب نیز استفاده کنند، اما این توصیه ها می تواند یک راه
احتیاط-آمیز برای کاهش خطر بروز انواع سرطان ها باشد.
سرطان چیست؟
اصطلاح سرطان را به طور کلی برای بیش از 100 بیماری مختلف
شامل تومورهای بدخیم نقاط مختلف بدن مثل پستان، دهانه ی رحم، پروستات،
معده،روده بزرگ، ریه، دهان و خون به کار می برند. سرطان به طور اساسی در
نتیجه قرار گرفتن فرد در معرض عوامل سرطان زا ایجاد می شود این عوامل می
توانند در محیط های شخصی یا شغلی، از راه های تنفسی،آشامیدنی و یا خوراکی
به فرد آسیب برسانند.
برخلاف باور معمولی مبنی بر تأثیرعوامل ژنتیکی در
بروز سرطان، عادات فردی نظیر استعمال دخانیات،الگوی رژیم غذایی و فعالیتهای
بدنی(هم چنین شرایط شغلی و محیطی)نقش اصلی را در ایجاد سرطان بر عهده
دارند و در این میان عوامل ژنتیکی نقش چندانی ندارند.
آن دسته از عوامل غذایی ای که خطر ابتلا به سرطان را به طور قطع افزایش می دهند عبارت اند از:
• اضافه وزن و چاقی
• مصرف الکل
• مصرف برخی از انواع گوشت ها و ماهی های نمک سود شده یا تخمیر شده
• مصرف غذاها ونوشیدنی های شور یا خیلی داغ
•
مصرف مواد غذایی حاوی آفلاتوکسین( نوعی کپک که گاهی اوقات در برخی مواد
غذایی مثل حبوبات،بادام زمینی،خشکباردرختی و غذاهای تهیه شده از پنبه دانه
یافت می شود.)