سلنیوم
سلنیوم یک ماده ی مغذی معدنی مهم است. این ماده با خواص آنتی
اکسیدانی می تواند مانع فعالیت رادیکال های آزاد سرطان زا شود. مطالعات
نشان داده است شیوع سرطان روده ی بزرگ در مردمی که در غذای روزانه ی آن ها
حدود 200-100میکروگرم سلنیوم وجود دارد،کم تر است. سلنیوم وقتی به تنهایی
یا با ویتامینE مصرف شود،تأثیر بیش تری دارد. و مصرف 100میکروگرم سلنیوم در
روز توصیه شده است.بهترین منابع سلنیوم در غذا عبارت اند از: انواع
ماهی،خرچنگ،میگو،حبوبات و سبزیجاتی که در خاک های غنی از سلنیوم رشدکرده
اند. از منابع دیگر می توان برنج قهوه ای،پنیر کاتیج(cottage cheese)،کله
پاچه ی گوسفند،گوشت جوجه (گوشت های سفید)،تخم آفتابگردان و سیر اشاره کرد.
مصرف غذاهای سرشار از کلسیم
امروزه مطالعات نشان داده است در جمعیت های
که غذایشان دارای مقدار زیادی کلسیم است شیوع سرطان روده ی بزرگ کم تر است.
یک بررسی نشان داده است که مصرف روزانه-ی1200میلی گرم کلسیم،می تواند
احتمال بروز سرطان روده را تا 75 درصد کاهش دهد. بهترین منابع تأمین
کلسیم،انواع فراورده های شیری،به ویژه ماست،و ماهی های استخوان دادر هستند.
ویتامین D
معمولاً ویتامین D را می توان از طریق «در معرض نور افتاب
قراردادن پوست بدن» به دست آورد. مدت زمان لازم برای تولید این ویتامین به
وسیله ی نور آفتاب ،حمام آفتاب15-10 دقیقه ای است . مصرف شیرهای غنی شده با
این ویتامین ،می تواند منبع خوبی برای دسترسی آسان به آن باشد. زنانی که
غذایشان دارای مقدار زیادی ویتامین D است،کم تر در معرض بروز سرطان سینه
قرار داند.
سیر
هنوز بحث های زیادی در خصوص ویژگی های سیر در محافل علمی برقرار
است. سیر مانع رشد باکتری های نامناسب در روده ی بزرگ می شود،که خود می
تواند بر خواص ضد سرطانی این گیاه تأکید داشته باشد. عده ای فواید سیر را
در تازه مصرف کردن آن می دانند و خصوصیات مفید را برای حالت پودر شده ی سیر
ترشی و یا ترشی آن قائل نیستند
چای سبز
مصرف چای سبز که در هندوستان و برخی کشورهای آسیایی و سیلان
رایج است،به علت داشتن ماده ی (CATECHINS)از ترکیبات فیتوکمیکال می باشد که
دارای خواص ضد سرطانی است.