وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

راهکارهای مقابله با سرطان 2

ویتامینC
مطالعات نشان داده است کسانی که مصرف بالای ویتامین C دارند کم تر دچار سرطان های دستگاه گوارش می شوند.بهترین منابع این ویتامین،میوه های تازه به ویژه انواع مرکبات و سبزیجات می باشد.مصرف روزانه ی2000-1000میلی گرم ویتامین Cممکن است اثرات ضد سرطانی داشته باشد.

ویتامین E
خواص ضد سرطانی ویتامین E مشابه ویتامین C است. مقدار توصیه شده برای مصرف این ویتامین 400-200واحد بین المللی در روز است. بهترین منابع غذایی برای تأمین این ویتامین،روغن جوانه ی گندم،روغن سویا،روغن زیتون،لوبیای سبز،نخود تازه،برنج کامل،آرد گندم کامل، کره طبیعی و جگراست.


سلنیوم
سلنیوم یک ماده ی مغذی معدنی مهم است. این ماده با خواص آنتی اکسیدانی می تواند مانع فعالیت رادیکال های آزاد سرطان زا شود. مطالعات نشان داده است شیوع سرطان روده ی بزرگ در مردمی که در غذای روزانه ی آن ها حدود 200-100میکروگرم سلنیوم وجود دارد،کم تر است. سلنیوم وقتی به تنهایی یا با ویتامینE مصرف شود،تأثیر بیش تری دارد. و مصرف 100میکروگرم سلنیوم در روز توصیه شده است.بهترین منابع سلنیوم در غذا عبارت اند از: انواع ماهی،خرچنگ،میگو،حبوبات و سبزیجاتی که در خاک های غنی از سلنیوم رشدکرده اند. از منابع دیگر می توان برنج قهوه ای،پنیر کاتیج(cottage cheese)،کله پاچه ی گوسفند،گوشت جوجه (گوشت های سفید)،تخم آفتابگردان و سیر اشاره کرد.


مصرف غذاهای سرشار از کلسیم
امروزه مطالعات نشان داده است در جمعیت های که غذایشان دارای مقدار زیادی کلسیم است شیوع سرطان روده ی بزرگ کم تر است. یک بررسی نشان داده است که مصرف روزانه-ی1200میلی گرم کلسیم،می تواند احتمال بروز سرطان روده را تا 75 درصد کاهش دهد. بهترین منابع تأمین کلسیم،انواع فراورده های شیری،به ویژه ماست،و ماهی های استخوان دادر هستند.


ویتامین D
معمولاً ویتامین D را می توان از طریق «در معرض نور افتاب قراردادن پوست بدن» به دست آورد. مدت زمان لازم برای تولید این ویتامین به وسیله ی نور آفتاب ،حمام آفتاب15-10 دقیقه ای است . مصرف شیرهای غنی شده با این ویتامین ،می تواند منبع خوبی برای دسترسی آسان به آن باشد. زنانی که غذایشان دارای مقدار زیادی ویتامین D است،کم تر در معرض بروز سرطان سینه قرار داند.


سیر
هنوز بحث های زیادی در خصوص ویژگی های سیر در محافل علمی برقرار است. سیر مانع رشد باکتری های نامناسب در روده ی بزرگ می شود،که خود می تواند بر خواص ضد سرطانی این گیاه تأکید داشته باشد. عده ای فواید سیر را در تازه مصرف کردن آن می دانند و خصوصیات مفید را برای حالت پودر شده ی سیر ترشی و یا ترشی آن قائل نیستند


چای سبز
مصرف چای سبز که در هندوستان و برخی کشورهای آسیایی و سیلان رایج است،به علت داشتن ماده ی (CATECHINS)از ترکیبات فیتوکمیکال می باشد که دارای خواص ضد سرطانی است.

ادویه ها
تعداد زیادی از ادویه ها دارای ترکیبات آنتی اکسیدان هستند،این مواد علاوه بر اثر مهار کنندگی اکسیدانی،مانع رشد باکتری های مضر در دستگاه گوارش می شوند. بررسی ها نشان داده است، در برخی از کشورها مانند هندوستان که سطح بهداشت عمومی چندان بالا نیست،مصرف بالای ادویه ها در سلامت غذا نقش بسیار مهمی دارد. به علت خواص تحریک گنندگی و اشتهاآور بودن این ترکیبات مصرف متعادل آن ها در غذاها توصیه شده است.
منبع: کتاب تغذیه وسرطان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد