وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

وبلاگ شخصی دکتر امیرهوشنگ واحدی

دکتر امیر هوشنگ واحدی متخصص طب فیزیکی و توابخشی، درمان بیماریهای ستون فقرات، عصبی، عضلانی و مفصلی و ... مطب کرج، جهانشهر-روبروی بیمارستان مدنی

قارچ ها به صورت طبیعی حاوی مقدار زیادی ویتامین D هستند

پژوهشگران علوم پزشکی در مرکز تحقیقات دانشگاه ˈبوستونˈ امریکا می گویند نتایج بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که قارچ مهمترین منبع ویتامین D است.

قارچ ها به صورت طبیعی حاوی مقدار زیادی ویتامین D هستند .

نقش اصلی ویتامین D، حفظ سلامت استخوان هاست.مهمترین منبع طبیعی این ویتامین، نور خورشید است ولی به دلیل زندگی آپارتمان نشینی اکثر افراد با کمبود ویتامین D مواجه هستند.

در اکثر موارد پزشکان داروهای مکمل را برای جبران این کمبود توصیه می کنند که استفاده از آنها در دراز مدت عوارضی را به دنبال دارد.

محققان به تازگی دریافتند که مصرف روزانه قارچ، تمام ویتامین D مورد نیاز بدن را تامین می کند و به هیچ داروی مکملی نیاز نیست.

قارچ در برابر اشعه ماورای بنش خورشید ویتامین D تولید می کند که تمام این ویتامین با مصرف آن به انسان منتقل می شود.

برخی از فواید ویتامین D عبارتند از :

• جلوگیری از پوکی استخوان

• جلوگیری از ابتلا به بیماری ام اس

• کاهش احتمال بروز سرطان

• پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی

• افزایش عملکرد مغز

• افزایش ترشح انسولین

• محافظت از بدن در برابر انواع تشعشعات

• جلوگیری از آرتریت روماتوئید

• جلوگیری از بروز التهاب در بدن

علاوه بر تامین ویتامین D مورد نیاز بدن، قارچ برای درمان آسم، دیابت، کاهش فشار خون، افزایش ایمنی بدن، افزایش ذخیره کلسیم بدن، درمان اختلالات عصبی و حفظ سلامت کبد بسیار مفید است.

محققین عنوان می کنند که مواد مغذی موجود در قارچ ها به شرح زیر می باشد :

ویتامین B : قارچ ها منبع غنی ویتامین B هستند ، که شامل ریبوفلاوین (riboflavin)، نیاسین (niacin,B3) و اسید پانتوتنیک(pantothenic acid) است که با شکستن پروتئین، چربی و کربوهیدراتها  باعث تولید انرژی می شوند. ویتامین B  ، همچنین نقش اساسی بر عملکرد سیستم عصبی دارد .

ویتامین D : هنگامی که می خواهید از ویتامین D  بیشتری بهره بگیرید ، از قارچ ها استفاده کنید ، در حقیقت قارچ ها به صورت طبیعی حاوی ویتامین D هستند .

اسید پانتوتنیک (pantothenic acid) : که به تولید هورمون ها کمک می کند و نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی بدن دارد.

ریبوفلاوین  (riboflavin) : که به حفظ گلبول های قرمزسالم خون کمک می کند.

نیاسین (niacin,B3) : که برای سلامت پوست مفید است ومستقیما” بر عملکرد صحیح دستگاه گوارش و سیستم عصبی تاثیر دارد.

قارچ ها همچنین منبع مواد معدنی مهم می باشند :

سلنیوم : ماده معدنی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند واز سلولهای بدن محافظت می کند تا از ابتلا شدن فرد به بیماری های قلبی ، برخی از سرطان ها و بیماری های مربوط به بالا رفتن سن ، جلوگیری شود.

این ماده معدنی همچنین برای سیستم ایمنی بدن و باروری مردان نقش مهمی دارد. بسیاری از غذاهائی که منبع حیوانی دارند و غلات ، منابع خوب سلنیوم به شمار می روند ، اما قارچ ها غنی ترین منابع سلنیوم هستند که در هر وعده غذائی ۸-۲۲ میکروگرم سلنیوم تولید می کنند.  این خبر خوبی برای گیاه خواران است که منابع سلنیوم محدودی دارند.

ارگوتیونن (ergothionene) : آنتی اکسیدانی طبیعی است که از سلول های بدن محافظت می کند.  قارچ ها حاوی این ماده هستند.

مس (copper) : به تولید گلبول های قرمز خون که عمل انتقال اکسیژن را به عهده دارند ، کمک می کند . این ماده همچنین درسالم نگه داشتن استخوان ها و اعصاب نقش مهمی دارد .

پتاسیم (potassium) : ماده معدنی مهمی است که در بدن بسیاری از مردم ، به اندازه کافی وجود ندارد. این ماده به  تنظیم فشار خون کمک کرده و باعث کارکرد صحیح قلب می شود.

بتا گلوکانس (beta-glucans) : در انواع مختلف قارچ ها یافت می شود و روی سیستم ایمنی محرک بدن تاثیر می گذارد. این ماده ، مقاومت بدن را در برابر آلرژی ها افزایش می دهد و به  متابولیسم صحیح چربی و قند در بدن کمک می کند.


 منبع : پزشکان بدون مرز

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد