|
||||
منبع :سلامت نیوز |
آیا رابطه جنسی در سالمندی در بروز سکته قلبی نقش دارد؟
رابطه جنسی یکی از مهمترین عوامل در سلامت روانی افراد به شمار می رود.
همچنین مطالعات نشان می دهند این رابطه در تامین سلامت جسمی نیز نقش دارد و بسیاری از ارگان های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
مطالعات
انجام شده در انگلیس نشان می دهند رابطه جنسی نه تنها فشاری را به قلب
تحمیل نمی کند بلکه به حفظ سلامت سیستم قلبی – عروقی نیز کمک می نماید.
این
تحقیقات که بر روی 914 مرد میانسال به مدت چند سال انجام شد، نشان داد بر
خلاف باور عموم، رابطه جنسی هیچ نقشی در بروز سکته در افراد میانسال و
سالمند ندارد، بعلاوه رابطه جنسی مناسب به میزان 2 بار در هفته احتمال بروز
سکته قلبی در مردان را تا 50 درصد کاهش می دهد.
نتایج این مطالعه در نشریه اپیدمیولوژی و سلامت جامعه به چاپ رسیده است.
منبع: سیمرغ
![]() از پزشک در مورد دارو سوال کنید در مورد دارویی که به کودکتان میدهید از پزشک و یا داروساز سوال کنید که اثر دارو و حساسیت احتمالی آن چگونه است؟ مصرف دارو تا چه زمانی باید ادامه پیدا کند، چنانچه دارو را در یک نوبت فراموش کردید چه باید بکنید؟ آیا باید دارو را در یخچال نگهداری کرد؟ آیا دارو نسبت به نور و گرما حساس است؟ آیا میتوان دارو را با غذا مخلوط کرد یا هم زمان با مصرف دارو از خوردن خیلی چیزها باید اجتناب نمود؟ به عنوان مثال هنگام مصرف آهن باید از خوردن شیر اجتناب نمود چون کلسیم موجود در شیر جذب آهن را کم میکند، در مورد شیرخواران این نکته حائز اهمیت است که آهن در فواصل بین دو شیردهی به بچه داده شود. برخی داروها اگر با مواد غذایی خاصی مصرف شوند جذبشان بهتر صورت میگیرد مانند آهن که اگر با مرکبات یا سبزیجات مصرف شود جذب آن بهتر صورت میگیرد. میتوانیم بعد از خوردن آهن به کودکمان آبمیوه بدهیم. برخی داروها با معده خالی مصرف میشوند و برخی بعد از غذا، آیا میتوان دارو را با آب یا شیر یا نوشیدنیهای دیگر مخلوط کرد یا در صورت مخلوط کردن دارو با نوشیدنیها اثر دارو از بین میرود یا کاهش مییابد. میزان مصرف دارو مهم است در مورد میزان مصرف دارو دقت کنید. اگر مثلا میزان توصیه شده دارو یک قاشق چایخوری است و دارو دارای قطرهچکان میباشد و اگر با قطرهچکان دارو را به بچه بدهید، دارو را راحتتر مصرف میکند، یک قاشق چایخوری را به دقت روی قطرهچکان مشخص کنید. هیچگاه با حدس و گمان دارو را به بچه ندهید، زیرا کودکان بسیار حساستر از افراد بزرگسال هستند و پزشک میزان دارو را بر حسب وزن و سن کودک تعیین میکند. این توازن را به هم نزنید. نکات مهم در مورد دادن دارو به کودکان اگر به مدت طولانی به کودکتان دارو دادهاید، ولی اثری از بهبودی مشاهده نمیکنید، خودسرانه مصرف دارو را قطع نکنید و حتما با پزشک مشورت کنید. دارو را در بستهبندی خودش نگهداری کنید. اگر برچسب دارو را بکنید و دارو را اشتباهی به کودک بدهید و یا در میزان مصرف دارو خطا کنید ممکن است برای فرزندتان مشکل جدی ایجاد شود. همه قرصها را نمیتوان خرد کرد و برخی در صورت خرد شدن مزه بدی پیدا میکنند و یا حتی ممکن است خراب شوند. اگر دارو طعم ناخوشایندی دارد حتما با پزشک مشورت کنید و سپس دارو را با آب، شیر یا آبمیوه مخلوط کنید. زمانی که لازم است فرزند شما دارو را به شکل کپسول مصرف کند، قبل از خوردن کپسول به او مقداری آب بدهید تا بنوشد و با خیس شدن گلو خوردن کپسول راحتتر شود. خستگی بچهها در شب بیشتر میشود و خوردن دارو مشکلتر. در مورد ساعت مصرف دارو با پزشک مشورت کنید. در مورد نوزادان دارو را در سرنگ یا قطرهچکان بریزید و در حالی که او را بغل کردهاید و یا روی یک سطح مطمئن قرار دادهاید آرام دهان او را باز کرده و دارو را در قسمت عقب دهان خالی کنید. سعی کنید روند دادن دارو را به شیرخواران سریع انجام دهید تا شیرخوار اذیت نشود و خوردن دارو به تجربهای آزاردهنده برای او تبدیل نشود. هنگام خوردن دارو با کودک حرف بزنید و فضای شادی برایش فراهم کنید و موزون صحبت کنید. قبل از اینکه کودکتان بیمار شود با خرید اسباببازیهایی به شکل و شمایل پزشکی و درمانی همچون سرنگ پلاستیکی و... به بازی دکتر و بیمار روی بیاورید تا ذهن کودک آماده شود. هنگام دادن دارو به بچهها از قدرت تخیل خود استفاده کنید و داستانهای ساختگی و یا داستانهای دوران کودکی خود را تعریف کنید، البته اگر هنگام صحبت کردن موزون یکی دو حرف را اشتباه تلفظ کنید، حواس کودک کاملا از دارو منحرف و به اشتباه شما جلب میشود. به هیچوجه کودک را گول نزنید و دارو را شکلات ننامید و مناسب با سن کودک برای او توضیح دهید. خیلی وقتها علت مقاومت کودکان برای خوردن دارو به علت عدم آگاهی آنان از فواید دارو است. متناسب با سن کودک برایش توضیح دهید، چرا دارو را بهتر است مصرف کند. هیچگاه دهان کودک را به زور باز نکنید تا به او دارو بدهید. هرگز دارو را در یک لیوان بزرگ شیر یا آبمیوه حل نکنید، چون اگر کودک شما کل محتوای لیوان را ننوشد داروی کافی به بدنش نمیرسد. به هیچوجه کودک را فریب ندهید و بدون اطلاعش به او دارو ندهید، چون ممکن است موجب مقاومت بعدی او در خوردن غذاهای عادی هم بشود. اگر کودک شما نتوانست دارو را در معده نگه دارد و آن را استفراغ کرد با پزشک تماس بگیرید. شاید راهکار مناسب دیگری مانند تزریق سرم، آمپول یا شیاف و... را تجویز کند. برای اینکه کودک راحتتر دارو را بخورد، میتوان با یک نمایش ساختگی مقداری از دارو را به عروسک محبوب داد تا کودک بفهمد خوردن دارو کار عجیبی نیست. در صورتی که کودک شما به اندازهای بزرگ است که میتواند خودش دارو را بخورد اجازه دهید با نظارت شما این کار را انجام دهد. اگر کودک برای خوردن دارو مقاومت کرد، برای مدت کوتاهی به او استراحت بدهید و او را در آغوش بگیرید و به او محبت کنید و از او بخواهید در خوردن دارو به شما کمک کند. بلافاصله بعد از خوردن دارو سراغ جمع کردن دارو نروید و پس از خوردن دارو از کودک تشکر کنید و ابراز خوشحالی نمایید. منبع:کودک سالم |
سلنیوم
سلنیوم یک ماده ی مغذی معدنی مهم است. این ماده با خواص آنتی
اکسیدانی می تواند مانع فعالیت رادیکال های آزاد سرطان زا شود. مطالعات
نشان داده است شیوع سرطان روده ی بزرگ در مردمی که در غذای روزانه ی آن ها
حدود 200-100میکروگرم سلنیوم وجود دارد،کم تر است. سلنیوم وقتی به تنهایی
یا با ویتامینE مصرف شود،تأثیر بیش تری دارد. و مصرف 100میکروگرم سلنیوم در
روز توصیه شده است.بهترین منابع سلنیوم در غذا عبارت اند از: انواع
ماهی،خرچنگ،میگو،حبوبات و سبزیجاتی که در خاک های غنی از سلنیوم رشدکرده
اند. از منابع دیگر می توان برنج قهوه ای،پنیر کاتیج(cottage cheese)،کله
پاچه ی گوسفند،گوشت جوجه (گوشت های سفید)،تخم آفتابگردان و سیر اشاره کرد.
مصرف غذاهای سرشار از کلسیم
امروزه مطالعات نشان داده است در جمعیت های
که غذایشان دارای مقدار زیادی کلسیم است شیوع سرطان روده ی بزرگ کم تر است.
یک بررسی نشان داده است که مصرف روزانه-ی1200میلی گرم کلسیم،می تواند
احتمال بروز سرطان روده را تا 75 درصد کاهش دهد. بهترین منابع تأمین
کلسیم،انواع فراورده های شیری،به ویژه ماست،و ماهی های استخوان دادر هستند.
ویتامین D
معمولاً ویتامین D را می توان از طریق «در معرض نور افتاب
قراردادن پوست بدن» به دست آورد. مدت زمان لازم برای تولید این ویتامین به
وسیله ی نور آفتاب ،حمام آفتاب15-10 دقیقه ای است . مصرف شیرهای غنی شده با
این ویتامین ،می تواند منبع خوبی برای دسترسی آسان به آن باشد. زنانی که
غذایشان دارای مقدار زیادی ویتامین D است،کم تر در معرض بروز سرطان سینه
قرار داند.
سیر
هنوز بحث های زیادی در خصوص ویژگی های سیر در محافل علمی برقرار
است. سیر مانع رشد باکتری های نامناسب در روده ی بزرگ می شود،که خود می
تواند بر خواص ضد سرطانی این گیاه تأکید داشته باشد. عده ای فواید سیر را
در تازه مصرف کردن آن می دانند و خصوصیات مفید را برای حالت پودر شده ی سیر
ترشی و یا ترشی آن قائل نیستند
چای سبز
مصرف چای سبز که در هندوستان و برخی کشورهای آسیایی و سیلان
رایج است،به علت داشتن ماده ی (CATECHINS)از ترکیبات فیتوکمیکال می باشد که
دارای خواص ضد سرطانی است.
شاید بی اغراق نباشد که تغذیه غلط را یکی از عواملی است که راه را برای ابتلا به سرطان باز می کند. مصرف چربی های نامناسب قبل از آن که منجر به بروز بیماری های ناشی از خود شوند ممکن است باعث بروز یا تسریع سرطان شوند.
با وجود دسترسی بیشتر شهری ها به مراکز درمانی و بهداشتی چرا سرطان در
شهرها گسترده تر ظاهر شده و سالانه انواع و اقسام سرطانها جان بسیاری از
شهروندان را میگیرد؟ به گزارش سلامت نیوز، شاید بی اغراق نباشد که تغذیه
غلط را یکی از دلایلی است که راه را برای ابتلا به سرطان باز میکند.
زندگی در جوامع شهری در اغلب نقاط جهان با تغیر عادات غذاهای سنتی همراه
بوده است. بررسی های نشان می دهد، اغلب غذاهای سنتی دارای تعادلی خاص در
ترکیبات خود هستند که آن ها را برای تأمین مواد مورد نیاز بدن مناسب می
سازد. اما با توسعه زندگی شهری و جای گزینی غذای خانگی با غذاهای آماده و
یا مصرف غذاهای خیابانی ( مانند انواع ساندویچ هاو غذاهایی با شعار آماده
به مصرف)، شرایط دشواری برای تغذیه ی مناسب ایجاد شده است. در اغلب نیازهای
واقعی تغذیه ای انسان درنظر گرفته نشده است.
بررسی های دانشمندان نشان
دهنده نقش مهم مواد غذایی بر بروز یا تسریع و یا برعکس، ممانعت یا کاهش
انواع تومورهای سرطانی به ویژه سرطان های مرتبط با دستگاه گوارش، سرطان
پستان و پروستات است. همچنین غذاها نقش عمده ای را در ممانعت از بیماری های
قلبی – عروقی دارند، هر چند در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد بروز سرطان
هستند، به کارگیری این موارد به تنهایی کافی نیست و باید از توصیه های
پزشکی مناسب نیز استفاده کنند، اما این توصیه ها می تواند یک راه
احتیاط-آمیز برای کاهش خطر بروز انواع سرطان ها باشد.
سرطان چیست؟
اصطلاح سرطان را به طور کلی برای بیش از 100 بیماری مختلف
شامل تومورهای بدخیم نقاط مختلف بدن مثل پستان، دهانه ی رحم، پروستات،
معده،روده بزرگ، ریه، دهان و خون به کار می برند. سرطان به طور اساسی در
نتیجه قرار گرفتن فرد در معرض عوامل سرطان زا ایجاد می شود این عوامل می
توانند در محیط های شخصی یا شغلی، از راه های تنفسی،آشامیدنی و یا خوراکی
به فرد آسیب برسانند.
برخلاف باور معمولی مبنی بر تأثیرعوامل ژنتیکی در
بروز سرطان، عادات فردی نظیر استعمال دخانیات،الگوی رژیم غذایی و فعالیتهای
بدنی(هم چنین شرایط شغلی و محیطی)نقش اصلی را در ایجاد سرطان بر عهده
دارند و در این میان عوامل ژنتیکی نقش چندانی ندارند.
آن دسته از عوامل غذایی ای که خطر ابتلا به سرطان را به طور قطع افزایش می دهند عبارت اند از:
• اضافه وزن و چاقی
• مصرف الکل
• مصرف برخی از انواع گوشت ها و ماهی های نمک سود شده یا تخمیر شده
• مصرف غذاها ونوشیدنی های شور یا خیلی داغ
•
مصرف مواد غذایی حاوی آفلاتوکسین( نوعی کپک که گاهی اوقات در برخی مواد
غذایی مثل حبوبات،بادام زمینی،خشکباردرختی و غذاهای تهیه شده از پنبه دانه
یافت می شود.)