از عصاره انار می توان برای مقابله با تخریب غضروفی ناشی از آرتروز استفاده
کرد.محققان کشورمان در پژوهشی به منظور بررسی اثر عصاره انار بر آرتروز،
از تزریق داخل مفصلی ماده شیمیایی منویدواستات در مفصل زانوی موشهای
آزمایشگاهی به منظور ایجاد آرتروز استفاده کردند.
عصاره انار در بهبود آسیبهای هیستوپاتولوژیک غضروف مفصلی موش موثر است. آب
انار به علت دارا بودن خواص آنتی اکسیدان و همچنین اثر پیشگیری کننده آن
در بیماریهای قلبی، مورد توجه است؛ اما تاکنون هیچ مطالعهای در
حیوانات برای بررسی اثر آن در جلوگیری از تخریب غضروف مفصلی یا ترمیم
آن انجام نشده است.
ابتدا
تغییرات هیستوپاتولوژیک استخوان زیرغضروف و غضروف مفصل زانوی موش سوری در
طی ۱، ۱۴ و ۲۸ روز بعد از تزریق مونویدواستات بررسی شد و سپس اثر تجویز
خوراکی عصاره انار در گروههای مختلف بررسی گردید.
اثر عصاره
انار به ویژه در گروه هایی که دوز بالاتری از عصاره انار را دریافت
کردهاند، در پیشگیری از تخریب غضرف مفصلی و بروز بیماری استئوآرتریت یا آرتروز موثر است.
منبع:دکتر بیژن فروغ